Φυσικές Ομορφιές

Ποθητός τόπος είναι η παραλίες photo της περιοχής που συνδυάζονται άμεσα με τους παρθένους υδροβιότοπους photo. Ευκαιρία για χαλάρωση με ρετσίνα και φρέσκο ψάρι photo που σε μεγάλο αριθμό συγκεντρώνεται στα λιμάνια του Αγ. Χαραλάμπους photo και του Ιμέρου ή εκτρέφονται στα οργανωμένα ιχθυοτροφεία της περιοχής.

TavaniotiΠροσκυνητές - Αλκυών - Προφήτης Ηλίας - Πλατανίτης. Χιλιόμετρα ολόκληρα με εξοχικά σπίτια photo και περιβόλια, πολυτελείς βίλες, κατασκήνωση και ασφαλτοστρωμένες παρακαμπτήριες. Παραλίες που όλο το καλοκαίρι ζουν μέρες γιορταστικής κίνησης. Για όσους αγαπούν το ψαροτούφεκο και την σπουδή του βυθού, ιδανικοί οι κολπίσκοι της Σύναξης και της Μαρμαρίτσας.

Αρχαία Μαρώνεια

Ancient Maronia
Περίπου 5 χλμ. από την σημερινή Μαρώνεια, κάτω από τους ελαιώνες photo, ξεπροβάλλει η αρχαία Μαρώνεια, μια πόλη-κράτος, από τις πιο σημαντικές πόλεις των αρχαίων χρόνων, που ιδρύθηκε από τους Κίκονες την 3η χιλιετία π.Χ. και κατοικήθηκε οργανωμένα τον 13ο αι. π.Χ.

Ο Οδυσσέας έφτασε εδώ αφού κατέστρεψε την σύμμαχη πόλη της Τροίας και υποδείχθηκε από τον Βασιλιά Μάρωνα, ιερέα του Απόλλωνα, ο οποίος του προσέφερε πλούσια δώρα και "αγνό θεϊκό ποτό, οίνον ηδύν, ακηράσιον, θείον ποτόν". Λέγεται ότι αυτόν τον οίνο πρόσφερε ο Οδυσσέας στον Κύκλωπα και όταν εκείνος μέθυσε, τον τύφλωσε και ελευθέρωσε τους συντρόφους του.

AncientTheaterΜερικά μόνο από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της αρχαίας Μαρώνειας είναι το Αρχαίο Θέατρο photo που πιστοποιείται ως ένα από τα καλύτερα θέατρα και το οποίο χρησιμοποιήθηκε μέχρι τα τέλη του 6ου αι. μ.Χ., η Σύναξη photo που χρονολογείται τον 4ο αι. π.Χ. και την οποία επισκέφθηκαν πολλοί μεγάλοι ήρωες και δάσκαλοι της αρχαιότητας, και η Πύλη του Ανδριανού photo η οποία κτίστηκε προς τιμή του αυτοκράτορα Ανδριανού, όταν αυτός επισκεύθηκε την Μαρώνεια το 124-125 μ.Χ.

Τα Σπήλαια της Θράκης

Maronia CaveΤο Σπήλαιο είναι χθόνιο σύμβολο της θρακικής μυθολογίας. Οι λαξευτοί τάφοι της Θράκης που θυμίζουν και συμβολίζουν σπήλαια, οι κόγχες στα βράχια των βουνών, οι μεγαλιθικοί τάφοι είναι μνημεία που εκφράζουν την πίστη των Θρακών στην αθανασία της ψυχής.

Στα 8 χλμ. από την Μαρώνεια προς Κομοτηνή βρίσκεται το Σπήλαιο της Μαρώνειας photo ή "Σπηλιά του Κύκλωπα". Το σπήλαιο αυτό είχε εντυπωσιάσει πριν αιώνες τον ιστορικό Απολλώνιο και αναφέρεται στα "Αργοναυτικά" του. Σήμερα χρειάζεται οδηγός αλλά χάρη στην δραστηριοποίηση του Δήμου Μαρωνείας ελπίζουμε σε λίγο χρονικό διάστημα να είναι εύκολη η πρόσβαση του Σπηλαίου για του επισκέπτες. Σε μικρή απόσταση από το σπήλαιο Μαρωνείας βρίσκεται το σπήλαιο της Στρύμνης στους πρόποδες του Ισμάρου.


Εκκλησίες και ξωκκλήσια

Churches
Φτάνουν 40 τον αριθμό και το καθένα έχει μια ξεχωριστή ιστορία. Στην Μαρώνεια photo ο επισκέπτης μπορεί να δει τις δύο θαυμάσιες εκκλησίες της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννη με το κοινό τους καμπαναριό που χτίστηκαν τον 18ο αι. Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι ο θαυματουργός και πολιούχος της Μαρώνειας. Η εκκλησία χτίστηκε το 1866 μέσα στην Βυζαντινή Μαρώνεια.

Από τις λίγες ανασκαφικές μελέτες που έγιναν στον χώρο της Θράκης βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα Άβδηρα, η Μεσημβρία και η Μαρώνεια ήταν οι μεγαλύτερες σε έκταση και σε πλούτο πόλεις του αρχαίου κόσμου. Στις λίγες τομές που έγιναν βρέθηκε θαυμάσιο υλικό photo που φιλοξενείται στο Μουσείο Κομοτηνής. 

Best Price Guarantee

Easy Booking

24/7 Customer Care

Κράτηση μέσω τηλεφώνου: 25330 61101

Ώρες: 08:00 - 00:00 hrs

Γιατί να επιλέξετε εμάς;

 • Low cost provider
 • Fast and convenient payment options
 • Friendly customer services
 • Best price guarantee
 • Exceptional location on the beach

Εκδηλώσεις

 • Lorem ipsum dolor sit 5
 • Lorem ipsum dolor sit 4
 • Lorem ipsum dolor sit 3
 • Lorem ipsum dolor sit 2
 • Lorem ipsum dolor sit 1

Επικοινωνία

 • Tel: +30 25330 61101
 • Fax: +30 25330 61103
 • Email: dioni@hoteldioni.gr
 • Διεύθυνση: Platanitis Maronias, 69400 Komotini, Greece